Het traject van mediation bij echtscheiding

Hoelang een scheiding duurt is afhankelijk van  hoeveel gesprekken er nodig zijn om alles samen goed en eerlijk te regelen,

Maar ook hoelang jullie er daarvoor nodig hebben. Want er komen altijd emoties bij een dergelijk proces kijken en soms kom je dan niet toe aan hetgeen wat je eigenlijk wilde bespreken en wordt dat doorgeschoven naar een volgende afspraak. Ook als er kinderen bij betrokken zijn dan nemen wij ruim de tijd om tot een goed ouderschapsplan te komen waar jullie allebei voor 100% achterstaan.

Wanneer je eenmaal besloten hebt, om te gaan scheiden, komen er veel vragen op je af: hoe gaat mijn financiële situatie er straks uit zien, waar heb ik recht op en hoe zit het met fiscaal partnerschap etc. Op al deze vragen kan ik antwoord geven en samen bekijken we ook het financiële plaatje. Die duidelijkheid geeft vaak veel rust.

Mijn ervaring is dat als bij 1 afspraak per week hebt de bemiddeling ongeveer 4 tot 6  weken duurt. In 4-6 gesprekken hebben we dan alles besproken, wat nodig is, om tot een goed convenant te komen waar jullie beiden achterstaan. Dat convenant wordt dan vervolgens naar de rechtbank gestuurd en na ongeveer 6 weken volgt er een uitspraak van de rechter en wordt de scheiding ingeschreven in de gemeente waar jullie getrouwd zijn.

Gemiddeld duurt een scheidingsprocedure bij van den Berg mediation dus 3 maanden.

Alle gesprekken vinden bij bij jullie thuis plaats of op een van mijn kantoorlocaties en zullen altijd met jullie samen zijn.
Webdesign DE WEBSMID