Afspraken bij echtscheiding | Huis en verzekering 

Hoe zien m’n financiën er straks uit? Daar ga ik jullie bij helpen.

Om een goed beeld te krijgen heb ik een stappenplan ontwikkeld waarbij alle zaken beoordeeld worden zoals:

Koopwoning: wil één van jullie er blijven wonen, wordt het huis verkocht of blijft de woning onverdeeld. Om deze mogelijkheden en de financiële haalbaarheid verder uit te zoeken werk ik samen met een financieel adviseur. Jullie zijn natuurlijk vrij om een andere financieel adviseur te raadplegen.

Huurwoning: Als je in een huurhuis woont, kun je met elkaar afspreken wie er na de scheiding in het huis blijft wonen. Diegene krijgt dan het huurrecht over de woning na scheiding. Sommige verhuurders hanteren strikte regels voor een huurovername door de andere partner.  Vaak kan in goed overleg hier een oplossing voor  worden gevonden.

Financiële analyse: lijfrentes, beleggingsverzekering, levensverzekering. Is er een belastinglatentie, wat zijn de waarden, allemaal vragen die beantwoord worden om een juiste vermogensverdeling te maken. 

Indien nodig en/of gewenst maak ik een kinder- en partneralimentatie berekening. Deze berekeningen zijn niet dwingend maar wel een uitgangspunt om met elkaar in gesprek te gaan.

Ook maak ik graag een huishoudboekje waarbij het duidelijk wordt hoe de financiële situatie voor jullie eruit ziet voor en na de scheiding.
Webdesign DE WEBSMID